Hej, Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare. Tyvärr stödjer inte vår kod det. Vi skulle rekommendera att du uppgraderar den. Det finns olika alternativ: Mozilla Firefox or Google Chrome.

Bosse 400

Möt våra studenter

Bo Mattsson

Serieentreprenör ut i fingerspetsarna

Jag har klart lättare att förstå hur något är byggt
Bosse 400

Kan du berätta lite om vem du är och vad du jobbat med tidigare?

Jag heter Bo Mattsson, är 55 år gammal, gift med Eva sedan Hedenhös och vi har tre vuxna barn tillsammans. Jag jobbade i finanssvängen fram till 1997 (ansvarig för Swedbank Securities och var bl a där pappa till Europas första internetlösning för aktiehandel, NetTrade), och blev därefter entreprenör och har idag tre företag som jag grundat eller medgrundat, och som vi sedermera har sålt (Eurotrade, Mangold, samt Cint), där Cint såldes så sent som i december 2015 till Nordic Capital.

Under hösten 2015 deltog du i en bootcamp som Craft Academy anordnade, vad fick dig att bestämma dig för att lära dig att koda?

Dels så gillar jag att lära mig nya saker, per definition (även om jag fuskat litet under 1970-talet med kodning), och dels så tror jag att det är nyttigt att åtminstone ha ett hum om hur kommunikationen på nätet faktiskt fungerar, oavsett device. Det har jag nytta av i den egna verksamheten och dessutom så blir jag nyttigare för andra i samband med investeringar etc.

Vad skulle du säga var det viktigaste effekten av att du deltog på Craft Academy?

Jag har klart lättare att förstå hur något är byggt och vilka problemställningar de har ställts inför, att se koden gör det också lättare för mig att värdera de människor som påstår något om något.

Vad skulle du säga var det mest utmanande med den utbildningsmodell som Craft Academy jobbar efter?

Är man inte beredd att lägga all tid på kodning medan man går kursen, så bör man nog fundera en gång till.

Vilket råd skulle du ge någon som funderar på att vara med på en Bootcamp?

Enkelt. Lägg all tid och all fokus på detta under den tid det varar. Ät, sov, skit kod, helt sonika. Fråga mycket, se till att du förstår innan du släpper greppet och går vidare. Se dock till att aldrig ställa samma fråga två gånger av ren slöhet (finns inget som retar en lärare så mycket som slöa elever…).

Ansök nu

Vi startar nya kurser var 12:e vecka och tar emot och utvärderar ansökningar löpande. Ansökningsprocessen kan ta upp till två veckor så tänk på att ansöka i god tid!