Hej, Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare. Tyvärr stödjer inte vår kod det. Vi skulle rekommendera att du uppgraderar den. Det finns olika alternativ: Mozilla Firefox or Google Chrome.

Lucia 400

Möt våra studenter

Lucia De Mojà

Utbildad molekylärbiolog - Frontend Developer på Lodon AB

Rådet jag vill ge till framtida studenter är att aldrig ge upp. Det är värt att hålla sig fast eftersom resultaten kommer i slutet.
Lucia 400

Kan du berätta lite om vem du är och vad du jobbat med tidigare?

Jag heter Lucia och är 28 år gammal. Jag är utbildad molekylärbiolog som har pluggat djur- och naturvetenskap sedan 2007. Jag har bott i Italien och Sverige, talar svenska, engelska och italienska och älskar att lära mig mer och mer varje dag.

Under sommaren 2016 deltog du i en bootcamp som Craft Academy anordnade, vad fick dig att bestämma dig för att lära dig att koda?

Efter att ha sökt jobb i ett par år som biolog, deltog jag i en bootcamp som Craft Academy anordnade. Bootcampen handlade om webbutveckling och jag bestämde mig att göra ett försök eftersom programmering alltid har varit ett ämne som jag brunnit för. Med bootcampen ville jag ge mig själv en chans att jobba hårt för att skaffa mig viktiga professionella kunskaper och känna mig stolt över mig själv.

Vad skulle du säga var det viktigaste effekten av att du deltog på Craft Academy?

Under Bootcampen lärde jag mig naturligtvis att koda, men den viktigaste kompetensen som jag tar med mig är utan tvivel min förbättrade kommunikationsförmåga. Jag har lärt mig att jobba i grupp och samarbeta med olika människor. Jag har fått möjlighet att hjälpa andra och själv be om hjälp, ställa frågor och vara med och ge konstruktiva råd.

Vad skulle du säga var det mest utmanande med den utbildningsmodell som Craft Academy jobbar efter?

Bootcampen sker under 12 veckor, det betyder att genom att delta i programmet måste man vara medveten och beredd på att det inte kommer att bli lätt! Man kommer säkert att bli stressad och trött, frustrerad och irriterad. Det svåraste är att fortsätta kämpa och plugga även när man känner att man inte orkar längre.

Vilket råd skulle du ge någon som funderar på att vara med på en Bootcamp?

Det enda rådet jag vill ge till framtida studenter är att aldrig ge upp. Ibland kan det se ut som att dina kurskamrater kan mer än dig eller att de lär sig saker snabbare, men varje människa lär sig på sitt eget sätt och om du blir antagen betyder det att du KAN klara kursen. Fortsätt kämpa, never give up. Det är värt att hålla sig fast eftersom resultaten kommer i slutet.

Ansök nu

Vi startar nya kurser var 12:e vecka och tar emot och utvärderar ansökningar löpande. Ansökningsprocessen kan ta upp till två veckor så tänk på att ansöka i god tid!